Veel gestelde vragen

Hoe kan ik bieden?

Om te kunnen bieden dient u zich eenmalig te registreren. Nadat u ingelogd bent en de veiling is open, gaat u naar de kavel waarop u wilt bieden. Onderaan deze kavel staat een box waarin u het bedrag dat u wilt bieden kunt invoeren.

Wij willen u er nadrukkelijk op wijzen dat het bieden in onze veilingen niet vrijblijvend is. Een eenmaal geplaatst bod is bindend en u dient de kavels af te nemen voor het door u geplaatste bod en de op de website voorwaarden.

Wat te doen bij manco’s?

Wij streven ernaar om uw zendingen perfect uit te leveren. Helaas komt het voor dat er zendingen zijn die niet juist worden aangeleverd, daarom is het belangrijk dat u ten alle tijde, direct na ontvangst uw zending controleert.

Bij elke zending zit een pakbon of factuur waarop precies vermeld staat wat er in de zending behoort te zitten. Indien er iets niet geleverd is, maar wel op de pakbon of factuur staat dan dient u dit binnen 24 uur te melden aan HRS.

Indien transportschades en /of manco’s niet binnen 24 uur gemeld worden, komen verdere aanspraken hierop te vervallen!

Wat te doen bij transportschade?

Helaas komt het voor dat een zending beschadigd bij u aankomt. Deze schade is niet altijd zichtbaar.
Wij verzoeken u daarom om alle zendingen direct bij aankomst op eventuele schade te controleren (zowel zichtbare als onzichtbare). Indien er schade is ontstaan, dan dient u dit binnen 24 uur schriftelijk aan HRS te melden. Gelieve ontvangen wij ook fotomateriaal van de beschadigde goederen.

Hierna zal HRS de schade verder afhandelen.

Verzendkosten:

0-1 kg € 2,95

1-2 kg € 5,00

2-3 kg € 7,50

5- t/m 30 kg € 9,95

30 t/m 40 kg € 15,00

40 t/m 50 kg € 25,00

50 t/m 60 kg € 35,00

60 t/m 2000 kg € 45,00

2000+ kg GRATIS

 

Het is ook mogelijk uw producten af te halen echter dit enkel op afspraak!


Uitzonderingen

Het kan voorkomen dat door afmeting en gewicht, maar ook omdat u op de Waddeneilanden of buiten Nederland gevestigd bent, er extra transportkosten in rekening worden gebracht. U wordt na het doorvoeren van uw order z.s.m. geïnformeerd over de hoogte van het bijkomende bedrag. Indien deze toeslag voor u niet aanvaardbaar is, zullen wij de bestelling kosteloos annuleren. Uiteraard streven wij ernaar om onze zendingen in perfecte staat en zo snel mogelijk bij u te leveren. Helaas kan er wel eens iets misgaan:

Bel onze klantenservice

+31 (0)345 517 013